méhek

Avery Zweckform méheink

"Amikor a méh eltűnik a földről, az embernek már csak négy éve van hátra. Nincs több méh, nincs több beporzás, nincs több növény, nincs több állat, nincs több ember."

Albert Einstein, 1949

méhsejt

Jön a tavasz: indulás!

Igaz, február még téli hónap, de a napok egyre hosszabbak, és a hőmérő higanyszála pedig már felmegy 10 ° C-os szintre. Bármilyen elfoglaltak a méhek, ezeket a gyönyörű napokat rögtön a méhkas első tisztítására használják. A télen elpusztult társaikat kihozzák a méhkasból, és a szabadban ürítenek. Az egészséges méh soha nem ürítene a saját otthonában. Ennyi állat mellett ez egyébként hatalmas szennyezéshez vezetne.

Amikor márciusban a réteken virágzik az első krókusz, a méhek aktivitása fokozódik, a királynő elkezd tojást rakni. A méhész ellenőrzi, hogy a méhek átélték-e a telet, és mi a fészkelési tevékenység állapota a kaptárban. A téli méhek lassan elérik életük végét, de a nyári utódokat így is felkészítik. Az utódok között vannak drónok is. A hím méhek kisebbségben vannak a telepen. A mintegy 65 000 egyeddel rendelkező családban csak 1500 hímnemű egyed van. Ez valamivel több, mint 2 %-nak felel meg.

Az egyedek minden nap egyre erősebbek. Áprilisban újból teljes méretűre nyitják a méhkas kijárati furatait, hogy ne akadályozzák egymást be- és kirepüléskor. Ekkor a méhek rendkívül elfoglaltak, mivel sok gyümölcsfa, például cseresznye, alma és körte ilyenkor virágzik. A méhésznek most is sok a dolga, mert a szorgalmas munkásoknak friss elválasztó falakra van szükségük ahhoz, hogy méhsejteket építhessenek, amelyekben tárolhatják az összegyűjtött pollenből és nektárból előállított mézet. Eközben a drónoknak nincs más dolguk, mint segíteni a királynőt, aki ekkor napi 2000 tojást rak.

méhlegelő

Az Avery méhkasban

Az Avery Zweckform a fenntartható természetvédelemben is részt vesz, és támogatja a helyi méhpopulációt a biodiverzitás megőrzésében számunkra és a jövő generációi számára.

Május óta két méhcsalád él cégünk telephelyén, és a fel nem használt területekből méhlegelők lettek a méh- és rovarbarát kialakításnak köszönhetően.

Természetesen, méheink szakszerű gondozásban részesülnek egy helyi méhész által. 

 

Lelkes méhrajongóknak: kis matricáink

Csillámos matricák 56064

Csillámos matricák 56064

fólia
csillogó
tartós
3D matricák gyereknek 54053

3D matricák gyereknek 54053

3D fólia
3d hatás
tartós
Dekorációs matricák 55713 Tartalom: 33 matrica / 3 oldal

Dekorációs matricák 55713

papír
tartós
Madarak
Motivációs matricák 53137 Tartalom: 56 matrica / 2 oldal

Motivációs matricák 53137

papír
tartós
Virágok