méhek

Avery Zweckform méheink

"Amikor a méh eltűnik a földről, az embernek már csak négy éve van hátra. Nincs több méh, nincs több beporzás, nincs több növény, nincs több állat, nincs több ember."

Albert Einstein, 1949

méhsejt

Jön a tavasz: indulás!

Igaz, február még téli hónap, de a napok egyre hosszabbak, és a hőmérő higanyszála pedig már felmegy 10 ° C-os szintre. Bármilyen elfoglaltak a méhek, ezeket a gyönyörű napokat rögtön a méhkas első tisztítására használják. A télen elpusztult társaikat kihozzák a méhkasból, és a szabadban ürítenek. Az egészséges méh soha nem ürítene a saját otthonában. Ennyi állat mellett ez egyébként hatalmas szennyezéshez vezetne.

Amikor márciusban a réteken virágzik az első krókusz, a méhek aktivitása fokozódik, a királynő elkezd tojást rakni. A méhész ellenőrzi, hogy a méhek átélték-e a telet, és mi a fészkelési tevékenység állapota a kaptárban. A téli méhek lassan elérik életük végét, de a nyári utódokat így is felkészítik. Az utódok között vannak drónok is. A hím méhek kisebbségben vannak a telepen. A mintegy 65 000 egyeddel rendelkező családban csak 1500 hímnemű egyed van. Ez valamivel több, mint 2 %-nak felel meg.

Az egyedek minden nap egyre erősebbek. Áprilisban újból teljes méretűre nyitják a méhkas kijárati furatait, hogy ne akadályozzák egymást be- és kirepüléskor. Ekkor a méhek rendkívül elfoglaltak, mivel sok gyümölcsfa, például cseresznye, alma és körte ilyenkor virágzik. A méhésznek most is sok a dolga, mert a szorgalmas munkásoknak friss elválasztó falakra van szükségük ahhoz, hogy méhsejteket építhessenek, amelyekben tárolhatják az összegyűjtött pollenből és nektárból előállított mézet. Eközben a drónoknak nincs más dolguk, mint segíteni a királynőt, aki ekkor napi 2000 tojást rak.

méhlegelő

Az Avery méhkasban

Az Avery Zweckform a fenntartható természetvédelemben is részt vesz, és támogatja a helyi méhpopulációt a biodiverzitás megőrzésében számunkra és a jövő generációi számára.

Május óta két méhcsalád él cégünk telephelyén, és a fel nem használt területekből méhlegelők lettek a méh- és rovarbarát kialakításnak köszönhetően.

Természetesen, méheink szakszerű gondozásban részesülnek egy helyi méhész által. 

 

Lelkes méhrajongóknak: kis matricáink

Csillámos matricák 56064

Csillámos matricák 56064

fólia
csillogó
tartós
3D matricák gyereknek 54053

3D matricák gyereknek 54053

3D fólia
3d hatás
tartós
Dekorációs matricák 55713

Dekorációs matricák 55713

papír
tartós
Madarak
Motivációs matricák 53137

Motivációs matricák 53137

papír
tartós
Virágok