Figyelmeztető jelzések

Első a biztonság!

Függetlenül attól, hogy a munkahelyünkről vagy otthonunkról van szó, a potenciális veszélyek mindenütt jelen vannak. Sokan ezek közül számunkra láthatatlanok. Ezért is olyan fontos, hogy egyértelműen és jól láthatóan jelölje meg azokat. Könnyen és gyorsan létrehozhatja és kinyomtathatja saját figyelmeztető tábláit, hogy hatékonyan elkerülje a baleseteket.

Etikett_Inventar_Piktogramme_Warnschilder_anw.jpg
Etikett_Inventar_Piktogramme_Computerraum_anw.jpg

Jelölje meg a potenciális veszélyeket egyértelmű és könnyen olvasható figyelmeztető jelzésekkel

Legyen az raktár, termelés, műhely, építkezés, épület technológia vagy épp takarítás - minden szükséges helyen kötelező feltüntetni a potenciális veszélyeket. Magyarországon a grafikai jelképeket és a biztonsági jeleket, táblákat szabályozó, MSZ ISO 3864-1 számú szabvány van érvényben. Ezen szabvány tartalmazza a munkahelyi és közterületi biztonsági jelek, valamint a termékbiztonsági címkék tervezési alapelveit. Egyetlen példát kiragadva, a sárga négyzeten lévő fekete felkiáltójel általános jelzés a potenciális veszélyekre. De mi a teendő, ha nem áll rendelkezésünkre megfelelő jel vagy ábra? Egyszerűen nyomtassa ki saját kezűleg. A kívánt jelzés létrehozásához mindössze egy sablonra és az Avery Zweckform strapabíró polietilén címkéire lesz szüksége.

Etikett_Inventar_Piktogramme_Rolltor_anw.jpg

Figyelem! Egyszerűen csak hozza létre saját biztonsági jelzéseit

Mielőbb szüksége lenne egy figyelmeztető vagy biztonsági jelre? Vagy szeretné ki cserélni meglévő figyelmeztető tábláját, mert rendszeresen megfejthetetlennek bizonyul? Például a raktárban lévő szállítójárművek biztonsági jelzései? Egyszerűsítse a dolgot: használja az ingyenes Avery Zweckform tervező szoftvert. Itt megtalálhatóak a leggyakoribb figyelmeztető táblák, jelek sablonjai, természetesen a jelenlegi EU szabályozási normáknak megfelelően. Egyszerűen válassza ki a szükséges biztonsági jelzést és egy strapabíró, időjárásálló címkét az Avery Zweckform-tól. Szükség szerint módosítsa a kívánt sablont és nyomtassa ki  figyelmeztető tábláját. Az eredmény egy öntapadó, strapabíró figyelmeztető jelzés, amely hő- és vízálló poliészterből készül, így egyaránt alkalmas kül- és beltéri használatra is.