GYIK - Gyakran Ismételt Kérdések

Válaszok a leggyakrabban előforduló kérésekre.

Nyomtathatok-e lézer fotópapírt tintasugaras nyomtatóval?

A kifejezetten lézernyomtatókhoz kifejlesztett termékek speciális, magas hőmérséklethez alkalmas bevonattal rendelkeznek. Tintasugaras nyomtatóval nem érhető el a lézernyomtató magas hőmérséklete, így a tinta megfelelő rögzítése a papíron nem lehetséges. A nyomtatási eredmény nem felel meg a kívánt minőségnek. Javasoljuk, hogy csak a megfelelő nyomtatókkal nyomtassa ki a termékeket, hogy a rossz minőségű nyomatokat elkerülje. A négyféle nyomtatótechnológiához gyártott (univerzális) termékek bármely típusú nyomtatóval nyomtathatóak. FIGYELEM: A fólia alapú címkéket és a vastag papírokat csak a nyomtató kézi adagoló tálcájából, egyesével adagolva nyomtassa úgy, hogy előtte a nyomtató beállításánál a papírtípust címkékre, kartonokra, vastag anyagokra vagy ezekhez hasonló típusra állítsa be. Az ívek lassabban haladnak keresztül a nyomtatón, így a tinta is erősebben rögzíthető a papírra.

Lehet-e az átlátszó fólia etikett címkét tintasugaras nyomtatóval nyomtatni?

Átlátszó címkeink poliészter bevonattal rendelkeznek. A tintasugaras és lézernyomtatók különböző bevonatokat használnak a nyomtatáshoz. A hagyományos lézernyomtatókhoz átlátszó lézercímkéket fejlesztettek ki, azokat tintasugaras nyomtatókkal nem lehet nyomtatni. Ugyanakkor az Avery Zweckform kínálatában megtalálható a tintasugaras nyomtatási termékek teljes skálája, kifejezetten tintasugaras nyomtatókhoz.

Milyen típusú ragasztóval készülnek a lézernyomtatáshoz alkalmas etikett címkék?

A fehér lézer címkéken használt ragasztó egy tartós tapadású, akril alapú adhezív. Ezt a ragasztót általános célra használják, pl. a legtöbb papírtípus, boríték, kartondoboz, iratrendező mappa, kezeletlen és lakkozott fém, polipropilén és polietilén hengerek esetén is. A speciális lézer névjelölő címkék alkalmazása a következő felületeken nem ajánlott:  bőr, velúr bőr, kordbársony, bársony, selyem, vinyl és műszálas anyagok. Névcímkéink ugyanakkor a legtöbb egyéb anyagon alkalmazhatóak és könnyen eltávolíthatóak. Az átlátszó lézercímke ragasztója pedig egy állandó, oldószer alapú ragasztó, amely minden általános felületre alkalmas.

Nyomtatható-e csupán néhány címke egyszerre egy lapra és az íven maradt üres címkéket meg tudom-e még később is nyomtatni?

Az Avery Zweckform-nál azt javasoljuk, hogy akár tintasugaras, akár lézernyomtatót használ, minden esetben  csak egyszer használja az egyes címke íveket. Csak olyan címkékhez tudjuk garantálni az elakadásmentes nyomtatást, amelyek csak egyszer haladnak át a nyomtatón. A címkék hordozóanyaga elveszítheti merevségét, ha akár egyetlen címkét is eltávolítanak róla. Ez könnyen a címke meggyűrődéséhez vezet a nyomtatóban, amely papírelakadást, a címkék nyomtató belsejében történő leválását vagy a nyomtató dobjának beszennyeződését eredményezheti. Előfordulhat, hogy emiatt jelentős javítási költsége keletkezik!

Meddig lehet tárolni a címkéket?

Ez a környezeti körülményektől is nagyban függ (hőmérséklet, páratartalom stb.) és változó lehet, de normál esetben 2-3 évig. Abban az esetben, ha a "tartósság" kifejezés alatt az "eltarthatósági időt" értjük, akkor a lézer- és tintasugaras címkék tartóssága 10-15 év.

Szavatosság

Az AVERY ZWECKFORM termékekre vonatkozó minden állítás, technikai információ és ajánlás olyan teszteken alapul, amelyekről úgy gondolják, hogy megbízhatóak, de nem jelentenek garanciát vagy szavatosságot. Minden AVERY ZWECKFORM terméket azzal a megegyezéssel értékesítenek, hogy a vásárló önállóan határozta meg az adott termékek alkalmasságát. Az AVERY ZWECKFORM termékek minőségét a szállítás időpontjától számított egy évig garantáljuk, miszerint  minden anyag vagy gyártási hibától mentesek. Ha ezen a határidőn belül bebizonyosodik, hogy a termék valóban hibás, akkor abban az esetben az Avery Zweckform a terméket díjmentesen kicseréli vagy  jóváírhatja a termék ellenértékét.
Az AVERY ZWECKFORM azonban semmilyen módon nem tehető felelőssé az esetleges vagy véletlenszerű károkért, a termék értékén felül egyéb követelés nem állítható fel.

Az AVERY ZWECKFORM által értékesített termékekre nem vonatkozik kifejezett szavatosság vagy vélelmezett garancia kereskedelmi forgalomba hozhatóságuk vagy bármilyen más felhasználásra való alkalmasságukra vonatkozóan, kivéve a fentiek szerint (amely helyettesít minden más jótállást). Az Avery Zweckform kifejezetten elutasít és kizár minden más ilyen garanciát. A fenti feltételek alóli mentesítés, módosítás, kiegészítés csak akkor érvényes, ha azt az AVERY ZWECKFORM írásba adta és annak ügyvezetője aláírta. Az AVERY ZWECKFORM ügynöke, képviselője vagy megbízottja semmilyen más garanciát, szavatosságot nem adhat és a fentiektől eltérő jogállást nem foglalhat.

A tinta nem marad rajta a kinyomtatott címkén? Miért?

Kérjük, ellenőrizze a nyomtató-illesztőprogram beállításait. Mindig módosítani kell a beállításokat címkére, kartonra, vastag anyagra vagy ehhez hasonlókra. Vásárlás és nyomtatás előtt pedig mindig nézze meg, hogy az adott termék valóban alkalmas-e az adott típusú nyomtatóhoz, amivel nyomtatni szeretne.