Logisztika

Fenntartható ellátási lánc menedzsment

Célravezető gyártás és szállítás

Akár Hamburgban vagy Münchenben, Kölnben vagy Drezdában: ha a kiskereskedők 12 óráig leadják rendeléseiket az Avery Zweckformnak, másnap megkapják termékeiket. A kézbesítés csak a távoli helyekre érkezhet meg kisebb késéssel. 99%-os garantált időben történő szállítással a gyártó eléri az iparág csúcsát. 

Minden készleten

Alapvető követelmény, hogy az Avery Zweckform raktárában lévő termékek száma mindig meghaladja a 2000 db-ot. Az áruk folyamatos elérhetősége biztosítja a partnerek kiszolgálását és a megrendelt termékek egyidőben történő kiszállítását, elmaradás nélkül. A készlet a termékek és az időszak függvényében változhat. Azokból a termékekből, melyekre nagyobb a kereslet, a készlet is több. Nagyobb mennyiség elérhető például az univerzális címzés- és iratrendező címkékből, mint egyéb piaci rést kitöltő termékekből. Az Avery Zweckform készlete télen magasabb - mert ez a termékek fő szezonja -, nyáron alacsonyabb.

Németországban gyártva

Az Avery Zweckform több mint 70 éve gyárt minőségi termékeket oberlaindern-i telephelyén. A nyomtatványkönyvek és az etikett címkék „Németországban gyártva”. 2014 óta a cég Ázsiából Bajorországba is áthelyezte a matricák gyártását, ellentétben azzal az általános gazdasági trenddel, hogy a Távol-Keleten gyártják őket. Elvileg az Avery Zweckform lehetőség szerint együttműködik a helyi beszállítókkal. Ez a termék minden alkotóelemére vonatkozik, az alkotóelemektől a csomagolásig. Az upstream beszállítók rövid szállítási útvonalainak köszönhetően az Avery Zweckform sokkal gyorsabban és rugalmasabban tud reagálni az ügyfelek és a piaci igényekre, elkerülheti a további szállítási útvonalakat és csökkentheti a CO2-kibocsátást.

Fenntartható üzlet

Függetlenül attól, hogy egy termékből kisebb fogyás, vagy akár a készlet teljes kiürítése érinti, az Avery Zweckform mindig feltölti az előző nap kiszállított termékek készletét. Ezt az azonnali pótlást a magas szintű termelési rugalmasság teszi lehetővé. Sok más gyártóval ellentétben a vállalat a rendszer által generált heti tervek alapján dolgozik, amelyeket minden nap összehasonlítanak az előző napi kereslettel, és ennek megfelelőn finomhangolják a terveket. 

Ez az eljárás nagyon gördülékenyen működik - a többi folyamat mellett -, mert mind a raktár, mind a gyártás a vállalat bajoroszági központjában, Oberlainderben található. Az összes gyártáshoz felhasznált anyag mindig raktáron van, így minden termék azonnal előállítható. Ez a termelési rugalmasság valamivel nagyobb nyersanyagkészletet igényel, mint más gyártóknál, ugyanakkor ez alacsony raktárkészletet eredményez. Az így létrehozott egyensúly az alacsony lekötött tőke, az áruk optimális rendelkezésre állása és a szállítási megbízhatóság mellett lehetővé teszi a fenntarthatóság rövid és hosszú távú elérését. Mivel a készlet mindig az aktuális piaci igényekhez igazodik, a felesleges raktári mennyiségek elkerülése is biztosított.

Logisztikai központ Németországban

A 12 óráig beérkezett rendeléseket még ugyanazon a napon felveszik és kiszállítják a partnereknek. A logisztikai csapat ezáltal reggel még nem tudja, hogy az adott napon hány rendelést kell kiszállítaniuk. Az Avery Zweckform minden rendelést feldolgoz, függetlenül annak napi mennyiségétől. Déltől egy teherautó várja a legutolsó leadott rendeléseket, kizárólag az Avery Zweckform számára. Reggel a rakodóhídon már el vannak készítve az előző délutáni és az aznap reggeli rendelések, így a szedés és a szállítás késedelem nélkül zajlik. A Németországon belüli közvetlen szállítás csökkenti a károsanyag-kibocsátást az áruk szállításakor. Ezen túlmenően a szállítók raktárait is használják.

A logisztikában is létezik egy fenntarthatóságot elősegítő koncepció a bejövő anyagokra: az üres szállítások helyett a csere. Az Avery Zweckform a beszállított EU raklapokat üres visszaküldés helyett megtartja, és saját áruinak kiszállítására használja fel őket.