FSC_logo_0

FSC® tanúsítvány

Minden információ a tanúsítványról és a termékpalettánkról

Az FSC® (Forest Stewardship Council) egy független, nem kormányzati és nonprofit szervezet, amelyet azért hoztak létre, hogy világszerte támogassák a példamutató erdőgazdálkodást. Az FSC® szabványokat, megbízható védjegyet és akkreditációs szolgáltatásokat kínál a felelős erdőgazdálkodásban érdekelt vállalatok és szervezetek számára.

cégbejárat_Avery

Mikor viselhetem az FSC® védjegyet?

Az FSC® védjegy használatához a vállalatoknak / termékeknek meg kell felelniük a következő elveknek: 

  • Az erdők vagy bármely más természetes élőhely átalakításának tilalma
  • A nemzetközi munkajogok tiszteletben tartása
  • A veszélyes vegyi anyagok használatának tilalma
  • Az emberi jogok, különösen a helyi lakosok jogainak tiszteletben tartása
  • A korrupció tilalma illetve az összes alkalmazandó törvény betartása
  • A különleges védelmet igénylő területek azonosítása és megfelelő kezelése (pl. kulturális vagy szent helyek, veszélyeztetett állatfajok vagy növények élőhelyei)

Minden FSC® tanúsítvánnyal rendelkező termék speciális jelöléssel rendelkezik. A felelős erdőgazdálkodás védi erdőinket, amelyek tiszta vizet és friss levegőt biztosítanak számunkra, és így ellensúlyozzák a globális felmelegedés hatásait.

FSC termékek

Miért érdemes FSC® tanúsítással rendelkező termékeket választani?

Egy futballpálya nagyságú őserdőt 2 másodpercenként - a nap 24 órájában, a hét minden napján - azért pusztítják, hogy papírtermékeket nyújtson nekünk ... Ez 10 évvel számolva megfelel Franciaország és Spanyolország teljes területének! A jól kezelt erdőkből származó papírból készült termékek kiválasztása tehát azt jelenti, hogy nemcsak az erdőket védi, hanem az embereket is, akik az erdőkben élnek és dolgoznak. Az olyan szervezetek, mint a Forest Stewardship Council (FSC®) biztosítják, hogy minden olyan anyag, amely az általuk tanúsított erdőkből származik, megfeleljen a legmagasabb etikai előírásoknak!