cégbejárat_Avery

Klímasemlegesek vagyunk!

Gondolkodás és törődés - motivációnk és mottónk

A klímaváltozás napjaink egyik legfontosabb kihívása. Ezzel nemcsak tisztában vagyunk, hanem ennek megfelelően is cselekszünk. Mostantól CO2-semleges vállalatként tanúsítottak minket, Focus Future tanúsítvánnyal rendelkezünk.

Avery Zweckform üvegházhatású gáz-mérlege lenyűgöző. Az egy alkalmazottra eső 3,36 tonna CO2-kibocsátásnak megfelelő mennyiséggel alacsony tartományban vagyunk más hasonló méretű és ipari vállalatokkal összehasonlítva. Ez büszkévé tesz bennünket, ugyanakkor arra ösztönöz minket, hogy tovább csökkentsük ezt az értéket. Miért? Mert a kevesebb több! 

növény

Az úttörő Avery Zweckform

A kibocsátáscsökkentés sikere alapvetően az iparosodott országok gazdaságának önkéntes és következetes lépéseitől függ. Ennek érdekében mértük cégünk üvegházhatású gáz-kibocsátását és ezt kiegyenlítettük az 1144 klímavédelmi tanúsítvánnyal, melyeket a 2020-21-es évekre vásároltunk. Ez az, ami miatt vállalatunk az elsők között foglal helyet az iparban azon cégek között, melyek önként kompenzálják kibocsátásaikat.

"Zöldrefestésnek" hangzik? Pedig nem az!

(A zöldrefestés szó az angol greenwashing fordítása, mely a whitewashingból, azaz a meszelésből ered. Azt fejezi ki, hogy egyes vállalatok egyszerűen "átfestik" magukat, hogy ezzel hamis üzenetet közvetítsenek fogyasztóik irányába. Az elnevezést Jay Westerveld környezetvédő vezette be a köztudatba, aki egy utazása során azzal szembesült, hogy a szálloda pusztán azért vallja környezettudatosnak magát, mert felajánlja vendégeinek, hogy többször is használhatják ugyanazt a törölközőt.)

A klímaváltozás globális jelenség. Az üvegházhatást okozó gázok nem maradnak keletkezési helyükön, hanem eloszlanak a légkörben, így a klímaváltozás hatása nem lokálisan, hanem globálisan érezhető. Ezért fontos, hogy globálisan gondolkozzunk és cselekedjünk. Nem számít, hogy a széndioxid kibocsátása, vagy megtakarítása hol történik, a döntő a gázok összege. Németországban a széndioxid csökkentése vagy kompenzálása lényegesen drágább, mint más fejlődő országokban - a hatás ugyanaz. A Kiotói jegyzőkönyv - mely betartására a nemzetközi jog  kötelez - előírja, hogy az úgynevezett klímavédelmi projekteknek - melyek az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását elkerülik vagy megtakarítják - ott kell zajlaniuk, ahol a leggazdaságosabban véghezvihetőek. Ezen projektek nagy része a feltörekvő és fejlődő országokban zajlik. Ennek számos oka van: Az új technológiák révén a megtakarítás lehetősége gyakran még mindig nagyon magas. Ezenkívül földrajzi elhelyezkedésük miatt ezek az országok gyakran jobb feltételekkel rendelkeznek a megújuló energiák (nap, szél, víz és biomassza) előállítására, illetve a feltörekvő és a fejlődő országokban zajló projektek hozzájárulnak a gazdasági, társadalmi és ökológiai struktúrák javításához, és támogatják az ENSZ fenntarthatósági céljainak megvalósítását.

Mely projekteket támogatjuk?

Az 1144 klímavédelmi tanúsítvánnyal támogatjuk a brazíliai „ADPML Portel Para REDD Project” (VCS által hitelesített) erdei projektet és Ugandában az ENSZ CER által hitelesített „Bujagali Hydropower Project” vízprojektet.

Az általunk támogatott projekteket gondosan válogatjuk ki. Fontos volt számunkra, hogy illeszkedjenek cégünk profiljához, ezért különösen a termékeink (erdészeti termékek) közelségét tartottuk szem előtt.