A 75 éves Avery Zweckform

Egy sikertörténet

Egy sikertörténet

A vállalat megalapítása és az első évek

Minden egy farmon kezdődött

Vállalatunk, a “Zweckform - Schreibwaren und Bürobedarfsgesellschaft mit beschränkter Haftung" (Zweckform – Papír- és irodaszer Korlátolt Felelősségű Társaság) néven, 1946. március 9-én alapult a München-hez közeli Oberlaindern-ben. Oberlaindern azóta is a vállalat központja.

Formanyomtatványok és önátíró tömbök a Zweckform-tól

Formanyomtatványok és önátíró tömbök a Zweckform-tól

Az első évben 20 féle formanyomtatvány és önátíró tömb készült. A formakönyvekkel a Zweckform hamar sikeres lett a háború utáni Németországban.

1946 végére a nyomtatványok forgalma elérte a 194.000 birodalmi márkát.

1949-ben a vállalati értékesítés túllépte az 1 millió német márkát, az alkalmazottak száma pedig 121-re nőtt.

A növekedés 3 alappillére

A növekedés 3 alappillére

Az első naptól kezdve a Zweckform innovatív termelési módszerekbe, társadalmi felelősségvállalásba és naprakész marketingbe fektet. Ez a három pillér volt a soha véget nem érő növekedés alapja.

Két feltaláló = egy sikeres képlet

Két feltaláló = egy sikeres képlet

1935-ben Stan Avery New York-ban kifejlesztette a világ első öntapadó címkéjét. 1958 októberében a Zweckform licencszerződést írt alá Avery-vel. Megkezdődött az öntapadó címkék valamint fotósarkok gyártása és értékesítése Bajorországban.

A rendkívül sikeres nyomtatványok mellett a címke lett az Avery Zweckform másik nagy sikerkategóriája és jelenleg is a régió egyik legnagyobb vállalatának mondhatja magát.

Megkezdődött a matrica-bumm

Megkezdődött a matrica-bumm

1958-ban Németországban elindult egy új hóbort, mely még napjainkban is divatos: a matricák iránti szenvedély.

1958 májusában megkezdődött a dekorációs címkék gyártása és értékesítése a Zweckform által, Oberlaindern-ben.

A minták akkor is - és mind a mai napig - sikeres német grafikusok tervei alapján készültek.

Az 1960-as évek: A címke üzletág felépítésének jegyében

Az 1960-as évek

Bővülő címke választék

Az 1960-as években a Zweckform tovább bővítette a címke választékát.

Kibővült kínálatába helyet kaptak a mai napig nagyon sikeres jelölőpontok, a méltán híres univerzális etikett címkék, valamint karácsonyi választékkal bővült a matrica család.

A 1970-es évek: Generációváltás és az új technológia ösvényén

A számítógép és a nyomtató megjelenése új termékek gyártását eredményezte

A számítógép és a nyomtató megjelenése új termékek gyártását eredményezte

Gyors változások a munkahelyeken: A számítógépek és nyomtatók nagy hatást gyakoroltak a mindennapi életre és ez a hatás hosszú távú változást idézett elő. A Zweckform gyorsan igazodott a modernizációhoz és az új fejlesztéseknek köszönhetően választékunkban megjelentek a számítógépes címkék tintasugaras nyomtatókhoz és a fénymásoló címkék A4-es nyomtatókhoz.

Az 1980-as évek: Üzleti globalizáció és specializáció

Új címke gyár Holzkirchen-ben

Új címke gyár Holzkirchen-ben

A Zweckform továbbra is ragaszkodott a "Made in Germany" minőségi termeléshez. Az oberlaindern-i székhely gyártási részlegei azonban teljesen kimerültek. A gyorsan növekvő keresletnek köszönhetően a Zweckform 1982-ben új gyártási egységet nyitott meg Holzkirchen-ben.

Z-Design

A 80-as évek elején bevezetésre került a Z-Design matrica márka, hogy megkülönböztessék a dekorációs címkét a funkcionális, irodai címkéktől.

Az 1990-es évek: megnyíltak az országhatárok, új piacot teremtve ezzel a Zweckform számára is

Nyitott határok = új piacok

Nyitott határok = új piacok

1991-ben a Zweckform cég megkezdte az irodai termékek és a Z-Design matricák szállítását Magyarországra, Lengyelországba, Csehországba, Szlovákiába, Romániába és Bulgáriába.

Később csatlakozott Oroszország és Jugoszlávia valamint a 90-es évek eleje óta egy partner cégen keresztül megkezdődött Olaszország kiszolgálása.

Innovációk, innovációk, innovációk

Innovációk, innovációk, innovációk

A papírelakadásnak és az elmosódott nyomatoknak örökre vége! 1993-ban a Zweckform kifejlesztette a QCT biztonsági éleket az A4-es ívek számára, biztosítva, hogy a nyomtatás biztonságos és tiszta legyen.

QM tanúsítvány, internet és SAP R/3

QM tanúsítvány, internet és SAP R/3

Sikeresen működő minőségirányítás: 1995 óta a Zweckform székhelye és gyártási helyszíne az ISO 9001-es minőségirányítási rendszerben működik

A Zweckform szintén digitális úttörő szerepet tölt be a német irodaellátás iparágában. Az első gyártók egyikeként jelent meg az interneten és 1996 óta működteti saját honlapját.

A digitalizálás egyik fontos mérföldköve továbbá az SAP R/3 sikeres bevezetése 1998-ban.

A Zweckform Avery Zweckform-má alakul

A Zweckform Avery Zweckform-má alakul

1999 eleje egy új korszak kezdete: a Zweckform új neve: Avery Zweckform.

A Zweckform és az amerikai Avery Dennison bejelentette közös vállalatát az Avery Dennison vezetése alatt. A Zweckform összeolvadt a nagy amerikai céggel.

A 2000-es évek: egy német középvállalatból globális vállalati szereplő

A logisztikai terület optimalizálása: gyorsabb és sokkal hatékonyabb

A logisztikai terület optimalizálása: gyorsabb és sokkal hatékonyabb

Kiváló termékelérhetőség és gyors szállítás – erről híres az Avery Zweckform. Annak érdekében, hogy ezt a kiváló szolgáltatást tovább vihesse a jövőben, a vállalat 2006-ban bejelentette tervét, miszerint megkezdi az új, ultra-modern logisztikai központ megépítését.

Ugyanebben az évben megkezdődött egy új, nagyméretű logisztikai központ kialakítása Oberlaindern-ben, amely 2007 májusában nyílt meg. Azóta a teljes logisztika tökéletesen központosított és közvetlenül a termelés mellett helyezkedik el.

Zöld? Természetesen! 2009 elején az Avery Zweckform a címkék és formanyomtatványok alapanyagának többségét fenntartható módon előállított, FSC minősítésű alapanyagokra cserélte. Környezetbarát és kibocsátásmentes gyártás valamint erőforrás-takarékos és újrahasznosítható anyagok - Az Avery Zweckform a zöld termékek széles választékát kínálja.

Erőforrás-takarékos gyártás és újrahasznosítható anyagok

 

Zöld? Természetesen! 2009 elején az Avery Zweckform a címkék és formanyomtatványok alapanyagának többségét fenntartható módon előállított, FSC minősítésű alapanyagokra cserélte.

Környezetbarát és kibocsátásmentes gyártás valamint erőforrás-takarékos és újrahasznosítható anyagok - Az Avery Zweckform a zöld termékek széles választékát kínálja.

A PCL3 termékcsalád 2015-ös bevezetésével az Avery Zweckform képes kiszolgálni a nagy formátumú digitális nyomatok gyorsan növekvő piaci igényeit. 2016-ban a cég nyitott a tekercses címke piac felé is - az új, címkenyomtatókba szánt kategória100% -ban kompatibilis a DYMO® LabelWriter és a Seiko Smart Label Printer® nyomtatókkal.

A számos új címke kategória létrejöttével az Avery Zweckform az etikett címkék specialistájává vált

A PCL3 termékcsalád 2015-ös bevezetésével az Avery Zweckform képes kiszolgálni a nagy formátumú digitális nyomatok gyorsan növekvő piaci igényeit.

2016-ban a cég nyitott a tekercses címke piac felé is - az új, címkenyomtatókba szánt kategória100% -ban kompatibilis a DYMO® LabelWriter és a Seiko Smart Label Printer® nyomtatókkal.

Tanúsítványok: DIN, TÜV és OHSAS

Tanúsítványok: DIN, TÜV és OHSAS

Hivatalos pecséttel! 2012 őszén az Avery Zweckform megszerezte igazolását a DIN ISO 14001 szabvány szerinti környezetirányítási rendszerhez.

Bizonyított minőség! 2012-ben és 2015-ben a TÜV SÜD tesztelte és igazolta Avery Zweckform címkék problémamentes és elakadás-mentes nyomtatását.

2013-ban a vállalat az OHSAS 18001-es tanúsítványt szerzett az ipari biztonság és egészségvédelem példájaként.

Az Avery Zweckform a CCL Industries részévé vált

Az Avery Zweckform a CCL Industries részévé vált

2013 júliusában a teljes Avery irodai divíziót megvásárolta a kanadai CCL. Azóta az Avery Zweckform GmbH a CCL Industries Inc., Toronto (Kanada) tagja. A tulajdonosok változása új irányt jelentett az Avery Zweckform számára: A cég az irodai anyagokkal foglalkozó üzleti tevékenység mellett új (címke) termékeket vezetett be különböző piacok és célcsoportok számára.

A 70 éves Avery Zweckform készen áll a jövőre!

A 70 éves Avery Zweckform készen áll a jövőre!

Hagyomány és innováció. A cégalapítástól eltelt 70 év óta a Felső-Bajorországi oberlaindern-i márka most fiatalosabb és dinamikusabb, mint valaha.