szeretettel készült címke

Fenntarthatóan gyártott matricák

környezettudatos, "csináld magad" rajongóknak

Trendet alkotunk!  Az A5 lapokon található Z-Design matricáink nemcsak figyelemfelkeltőek, hanem fenntarthatóak is. Az anyaggal kezdődik: mind a matrica papírja, mind a csomagolás, mind a védőfólia fenntartható alapanyagokból készül. A termelés is fenntartható: cégünk bajorországi telephelyén 100% -ban zöld energiát használunk. Környezetvédelmi vezetésünk átfogó és ISO tanúsítvánnyal rendelkezik.

FSC_logo

Fenntartható papírmatrica

Az új A5 termékcsalád papír alapú Z-Design matricáinak címkéje FSC® tanúsítvánnyal rendelkező erdőgazdálkodásból származik (FSC® C013519). Az FSC® (Forest Stewardship Council) egy független, nem kormányzati és nonprofit szervezet, amelyet azért hoztak létre, hogy világszerte támogassa a példamutató erdőgazdálkodást . További információ: FSC® tanúsítás.

Az A5 Z-Design sorozat összes matricája papírból készül?

Szinte az összes. Két termék készül fóliából felhasználásuknak megfelelően: víz- és olajálló matricák, melyek fűszerek jelölésére szolgál, illetve tábla címkéink krétával történő feliratozásra. A termékcsalád összes többi matricája FSC-tanúsított papírból (FSC®013519) készül.

Z-Design_újrahasznosított

Fenntartható csomagolás

 
Fenntartható csomagolókarton

Az A5 csomagolás 100% -ban újrahasznosított papírból készül. Ez egyrészt megtakarítja a fát, mint nyersanyagot, másrészt az energiát és a vizet. A környezetbarát újrahasznosított papír ugyanis 60% -kal kevesebb energiát és vizet igényel, mint a friss szálas papír. Használat után az A5 csomagolóanyag hulladékpapírként kezelhető és visszahelyezhető a papírgyártási körforgásba.

Fenntartható védőfólia

Védőcsomagolás szükséges a csomagokhoz, hogy a matricák ne piszkolódjanak be, illetve ne legyen lehúzható az ívről. Ez egy úgynevezett PLA film (PLA = politejsav), amely megújuló nyersanyagokból készül. Esetünkben ez a PLA film 100% tiszta kukoricakeményítőből áll - tehát nem műanyag. A film komposztálható és teljes mértékben biológiailag lebomló. Figyelem: Jelenleg a fóliát még mindig a sárga kukába kell dobni, még akkor is, ha az fenntartható és műanyagmentes.

régi épület_Oberlaindern

Fenntartható gyártás

Minőség Németországban gyártva: A Z-Design matricáinkat cégünk Oberlaindernben, a bajorországi München közelében gyártja. A termelés nem jár károsanyag kibocsátással és szennyvízzel. És: Csak zöldgázzal és zöld energiával termelünk. A németországi gyártás mellett a szállítási útvonalakat is a lehető legrövidebbre tervezzük. További információ a termelésről Oberlaindern telephelyén.