GYIK - Etikettek GYIK - Fóliák GYIK - Kártyák GYIK - Minden termék GYIK - Papírok

A papírral ellentétben a fólia nem képes önmagában elnyelni a tintát, ezért további speciális bevonattal kell ellátni, hogy megfeleljen a különböző követelményeknek. A tintasugaras bevonatnak el kell tudnia nyelni a tintát, míg a lézernyomtatók és a fénymásolók rögzítik a por alapú tintát hő és nyomás segítségével. Ha tintasugaras nyomtatóban lézer fóliát használna, a lézer bevonat nem lenne képes felvenni a tintát és a nyomtat elfolyna a papíron, óriási szennyeződést okozva ezzel. Javasoljuk, hogy a különböző tintasugaras és lézeres fóliákat csak az arra alkalmas nyomtatótípusokban használja.

Ez az eset főként írásvetítő fóliák vagy fényes fóliák nyomtatásánál jelentkezhet.

Ok: Előfordulhat, hogy a fóliának arra az oldalára nyomtatott, amely nem tartalmaz speciális bevonatot, esetleg más nyomtatótípushoz használatos fóliát vásárolt (pl. lézerfóliát tintasugaras fólia helyett)
Megoldás: Nyomtasson a fólia bevonattal ellátott felületére, és ügyeljen arra, hogy nyomtatóval arra alkalmas fóliát vásároljon (például tintasugaras vagy lézer nyomtató)
Ezenkívül célszerű a nyomtató beállításaiban a papírtípust fóliára beállítani, az optimális feldolgozás érdekében. Bizonyos nyomtatók esetében nem elegendő a beállítások módosítása a nyomtatóillesztőben, de a nyomtató saját beállításait is módosítani kell.

Az Avery Zweckform fóliák poliészterből készültek és rendkívül hőállóak. A lézernyomtatók és fénymásolók a tintát 180-210 ° C körüli hőmérsékleten rögzítik. A poliészter olvadáspontja körülbelül 267 ° C. Ez azt jelenti, hogy a fóliáink teljes biztonsággal használhatóak.

Ezen kívül kínálatunkban fellelhetőek vastagabb filmanyagból készült fóliák is, amelyek szintén rendkívül hőállóak. Különösen alkalmasak olyan eszközökhöz, amelyek a tintát a felső hőmérsékleti tartományban rögzítik, pl. a HP nyomtatók.

Szinte minden fóliánk alkalmas többlapos adagolásra - ami egyszerűsíti és gyorsítja a nyomtatási folyamatot. Nem kell minden egyes lapot egyesével behelyeznie, sőt a fóliák behelyezhetőek a nyomtató normál adagolójába is.

A kerámia fóliával ellátott poharak, bögrék, edények a különböző mosogatógép-rendszerek és a tisztítószerek miatt csupán néhány kivételes esetben biztosan ellenállóak. Ezért inkább azt javasoljuk, hogy ezeket az edényeket kézzel, enyhén tisztítószeres szivaccsal mossa el, hogy meghosszabbítsa az egyéni mintákkal ellátott tárgyak élettartamát.