Miért jó, ha speciális tulajdonsággal rendelkező papírt használok?

A különleges bevonat lehetővé teszi a precíz tintafelszívódást a kiváló minőségű nyomtatás érdekében. Ennek köszönhetően a nyomat képes visszaadni a ragyogó színeket, a tűéles kontúrokat és a valódi fotóminőséget. A bevonat nélküli papíron nincs szabályozott tintafelszívódás, ezért a festék nem tud megfelelően felszívódni, a kontúrok elmosódnak és a nyomat elkenődhet.

Mit kell figyelembe vennem fotópapír vásárlásakor?

Igénytől függően különböző minőségi szintek közül választhat. A minden napi vagy tesztnyomtatáshoz olcsóbb papírt is használhat. Az albumokba vagy képkeretekbe szánt képekhez célszerű legalább közepes minőségű papírra nyomtatni. Különleges alkalmakra, valamint professzionális fotókhoz pedig egyértelműen a kiváló minőségű prémium fotópapírokat kínáljuk.

Miért kell speciális fotópapírt használni a tintasugaras- vagy lézernyomtatóhoz?

A speciális papírokat kifejezetten az eltérő nyomtatási technológiákhoz (lézer vagy tintasugaras nyomtatók) fejlesztették ki és optimalizálták annak érdekében, hogy kiváló nyomtatási eredményeket érhessünk el az adott nyomtató segítségével. A különleges papírok elengedhetetlenek minden magas és kiváló minőségű nyomtatáshoz. A nyomtatási technológiák egyre gyorsabb és bonyolultabb fejlődésének köszönhetően körültekintőnek kell lennünk és mindenképpen érdemes speciális papírokat használni - különös tekintettel a papírelakadást biztosító nyomtatásra, amely egyben kíméli is az eszközt. A meggyőző Avery papírokról:

Tintasugaras technológia:

• A tintacseppek a papír felületére kerülnek
• A kiváló nyomtatási eredmények szempontjából lényeges a jó száradási tulajdonság (amelyet a speciális bevonat biztosít, nagy mennyiségű tintafelszívó képességével)

A jó tintasugaras papírra vonatkozó követelmények:

• Nagy tintafelvevő kapacitás (gyorsan megköti a páratartalmat)

Színes lézer technológia:

• A por alakú tintát elektrosztatikus töltéssel töltik fel a papírra
• Ezután a tintát nyomás és hő segítségével fixálják a papírra (legfeljebb 200 ° C-ig)

A jó színes lézerpapírra vonatkozó követelmények:

• Optimalizált elektromágneses bevonat (a tinta átviteléhez)
• Kiváló hőállóság
• A papír optimalizált nedvességtartalma (hő hatására)

Honnan ismerem fel, hogy a fotópapírnak melyik a speciális bevonattal rendelkező oldala?

A csomagolásban a papír bevonattal rendelkező oldala néz felfelé, mely a csomagoláson is fel van tüntetve. A bevont oldal fehérebb; óvatosan hajtsa fel a papírt maga felé: azonnal észre fogja venni a különbséget.

Beragaszthatom-e nyomtatás után közvetlenül a fotónyomataimat a fotóalbumba?

A nyomtatás minden Avery Zweckform tintasugaras papíron és tintasugaras fotópapíron azonnal szárad és tökéletesen elkenődésmentes: a festék a bevonatba záródik. A papír elnyeli a tintában lévő vizet, majd a víz elpárolog. A tinta, a papír és a helyiség légköri tulajdonságának (hőmérséklet, páratartalom) kémiai összetételétől függően ez akár órákig is eltarthat. Csak ezután a néhány óra elteltével érdemes rögzíteni őket az albumba vagy képkeretbe.

Milyen nyomtatási beállításokat kell elvégeznem titasugaras fotópapír nyomtatása esetén?

Általános beállítás - javaslatok:
FÉNYES VAGY FÉLFÉNYES TINTASUGARAS FOTÓPAPÍR
     CANON >> Fényes fotópapír (Photo glossy paper)
     HP >> HP Premium + fényes fotópapír  ( HP Premium + photo paper glossy) - ajánlott
     EPSON >> Fényes papír vagy Premium fényes fotópapír (Glossy Paper or Premium Glossy Photo paper)
MATT TINTASUGARAS FOTÓPAPÍR
     CANON >> nagyfelbontású papír (high resolution paper)
     HP >> egyéb tintasugaras papírok (other inkjet papers - optimal) - ajánlott
     EPSON >> Fotó minőségű tintasugaras papír (Photo quality Inkjet Paper)

Nyomtatási javaslatok színes lézer nyomtatókhoz

Kérjük, fordítson figyelmet a nyomtatóhoz készült használati útmutatóra. A nyomtatótól függően válassza a "vastag papír", a "kártya" vagy a "címkék" lehetőséget a nyomtatási panelen. Bizonyos nyomtatók esetében meg kell változtatni a nyomtató beállításait a nyomtató-illesztőprogramban megadott alapbeállításhoz képest. Kérjük, illessze be a prémium és a színes lézer fotópapírokat a kézi lapadagolóba. A hátlap megnyomása előtt néhányszor óvatosan pörgesse át a kinyomtatott papírköteget, hogy a nedvesség elpárologhasson.